OpenTable-pareltjes
Al de populairste restaurants van de stad, op één plek. En jij hoeft alleen maar te beslissen waar je reserveert.
Ontdek pareltjes rondom Chicago
Van bekroonde restaurants tot de trendy nieuwe hotspots, je tafel staat klaar in 15 toplocaties door de hele stad.
Rose Mary
Kroatisch•West LoopTop Chef winner Joe Flamm's Midwest-meets-Mediterranean restaurant is a love letter to Adriatic soul food, like tortellini djuvec (ratatouille) and cevapi (lamb and beef sausage) grilled over a centerpiece charcoal hearth—and it’s these hearty but unique flavors that spawned shoutouts from the Chicago Tribune, Eater, and more. The lively, industrial-chic space is full of lush hanging plants, azure-colored tiles, and red clay accents that complete the coastal Adriatic vibe.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Girl & the Goat
Modern Amerikaans•West LoopToen Girl & the Goat in 2010 opende, luidde dit een nieuw tijdperk in van ongedwongen fine dining op de inmiddels iconische Restaurant Row in West Loop. In dit gezellige, rustiek-chique restaurant kun je genieten van de gedurfde, wereldse gerechten van Stephanie Izard (winnaar van onder andere James Beard, Top Chef, en Iron Chef). Proef de zoetzure, houtgestookte hele branzino en geitenempanada's en ontdek waarom dit restaurant met Michelinster nog steeds zo populair en relevant is.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2022
Daisies Chicago
Amerikaans•Logan SquareThis Logan Square pasta spot got a fresh start in a spacious home in 2023, after which it nabbed raves from the Chicago Tribune and a MICHELIN Green Star for sustainability. Much of the produce at this Italian-by-way-of-the-Midwest restaurant comes from chef Joe Frillman's brother's farm outside Chicago. Find it in playful dishes like onion dip with housemade Ruffles, fritto misto with cheese curds, and pierogi with mussels and beer.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2024
Tre Dita
Italiaans•River North (Chicago)De populaire chef uit LA, Evan Funke, en het Chicago restaurantimperium Lettuce Entertain You sloegen met veel succes de handen ineen in dit chique Toscaanse steakhouse in The St. Regis. Het is nu al de ultieme eetgelegenheud voor speciale gelegenheden, dankzij zijdezachte handgemaakte pasta's en premium steaks, een wijnkaart met meer dan 700 Italiaanse wijnen, en een adembenemend uitzicht op Lake Michigan en de Chicago River door de imposante hoge ramen.
Volledige beschikbaarheid weergevenAkahoshi Ramen
Japans•Logan SquareOne of Bon Appétit's 2024 best new restaurants in America, this Logan Square spot is the brainchild of Mike Satinover, better known as "Ramen Lord" to the fan base he built up over a decade posting about ramen on Reddit. Get comfortable at one of the spacious booths, or watch the action at the counter overlooking the kitchen, and choose from four different ramens like the Akahoshi Miso, with pork chashu and bamboo shoots. Each bowl is made with incredible attention to detail, showcasing just how nuanced ramen can be.
Volledige beschikbaarheid weergevenavec West Loop
Mediterraan•West LoopThis West Loop spot sparked Chicago’s small-plates craze in 2003 and now has MICHELIN Bib Gourmand status. Expect soulful Midwestern riffs on Mediterranean small plates and an excellent wine list that leans southern European. Don't miss avec’s bacon-wrapped chorizo-stuffed dates, which are right up there with hot dogs and deep dish as classic Chicago fare.
Volledige beschikbaarheid weergevenElina's
Italiaans•West TownBij Elina's vind je de ultieme versies van klassieke gerechten met rode saus, zoals rigatoni alla vodka en dover sole piccata. De chefs werkten eerder in restaurants met Michelinsterren, zoals restaurant Marc Forgione in New York. Deze uitnodigende zaak in West Town serveert zijn klassiekers binnen, in de gezellige eetruimte met bakstenen muren, of buiten op de prachtige patio die is geïnspireerd op de Amalfikust.
Volledige beschikbaarheid weergevenBoka
Modern Amerikaans•Lincoln ParkDit restaurant met Michelinster van de veelgeprezen chef-kok Lee Wolen bestaat sinds 2003. Het serveert nog steeds de beste eigentijdse Amerikaanse gerechten van de stad. En dat allemaal in een glamoureus, met veel groen gedecoreerde setting. Het toegankelijke, verfijnde menu wordt gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten, gedurfde technieken en uitzonderlijke precisie. Denk aan geroosterde kip met zwarte truffel en porcini ricotta gnudi. Het restaurant verdient bonuspunten voor de charmante, met bomen omzoomde patio.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2022
Virtue
Regionaal Amerikaans (zuidelijk)•Hyde ParkNaast het serveren van buitengewoon heerlijke soul food—waarbij de short ribs een absolute aanrader zijn—en de gastvrijheid van James Beard Award-winnende chef Erick Williams, laat Virtue zien hoe een restaurant de hoeksteen van een gemeenschap kan zijn. Met pakkende activistische citaten op de ramen, kunst van zwarte artiesten en een mentorprogramma, versterkt Williams de zwarte gemeenschap met eten.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2024
James Beard Award
2023
James Beard Award
2022
Elske
Amerikaans•West LoopSophisticated Scandinavian fare is on the menu at Elske, a MICHELIN-Starred charmer from wife-and-husband chefs Anna and David Posey. Dig into beautiful, seasonally changing plates—think smoked duck liver tart or smoked Fjord trout with beets—in the intimate dining room that channels a trendy Danish B&B or on the fireplace-decked courtyard with an herb garden.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2022
North Pond
Amerikaans•Lincoln ParkChef César Murillo’s seasonal tasting menus are just as stunning as the lush Lincoln Park setting of this beloved restaurant. An alum of Grace, Murillo combines classical technique with hyperlocal ingredients—including fresh produce from the restaurant’s rooftop garden—in elegant dishes that could include a Cornish hen with summer squash and charred cherries. Snag a seat by one of the windows in the Arts and Crafts-style dining room for the best garden and skyline views.
Volledige beschikbaarheid weergevenAsador Bastian
Steakhouse•River North (Chicago)In a historic River North townhouse, you’ll find Asador Bastion, named one of 2023’s best new restaurants by Esquire. Acclaimed wife-and-husband team Hsing Chen and Doug Psaltis lead the kitchen, which turns out Basque-inspired feasts starring impressive steaks cooked over a live-fire grill alongside caviar churros and arroz cremoso. It’s all served in an opulent dining room decked with olive green leather banquettes and vintage Murano glass chandeliers.
Volledige beschikbaarheid weergevenSepia
Modern Amerikaans•West LoopHet seizoensgebonden Amerikaanse degustatiemenu van chef Andrew Zimmerman is zo goed dat deze favoriet in West Loop als sinds 2011 een Michelinster heeft. Je kunt kiezen uit verschillende opties voor je viergangendiner, dat kan bestaan uit knapperige ricotta gnudi, geroosterde zeeduivel met kleine venusschelpen, en een pavlova van zoete erwt met Meyer- citroensorbet. Probeer zeker het wijnarrangement: Sepia won de Wine Spectator's Best of Award of Excellence in 2022. Hier eten voelt extra bijzonder, omdat het restaurant gevestigd is in een voormalige drukkerij uit 1890 met Art Nouveau-vloeren en gemetselde muren.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2022
Kumiko
Eetbar•West LoopKumiko is a worldwide leader in cocktails—it even has a spot on The World's 50 Best Bars list—for its innovative drinks and deep sake list from acclaimed bartender Julia Momosé. The seasonal, Japanese-influenced menu can be enjoyed in a variety of ways, like with a playful Wagyūkatsu sando or an omakase-style tasting experience, all crafted to complement creative cocktails like a sherry tonic with celery and sparkling pear cider in the intimate, inviting space.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Moody Tongue Brewing Company
Brouwerij•South LoopBier en fine dining gaan hand in hand bij Moody Tongue, de eerste brouwerij ter wereld met twee Michelinsterren. Chef James Bingham combineert hedendaagse seizoensgerechten, denk aan foie gras met champignonjam en rabarber, met de elegante bieren van het restaurant, zoals een zurige framboise. Geniet van het degustatiemenu in de lichte, minimalistische eetzaal of ga voor à-la-carte in de levendige bar met industriële accenten en een opvallende open haard.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2023
MICHELIN 2 Stars
2022
MICHELIN 2 Stars
2021