OpenTable-pareltjes
Al de populairste restaurants van de stad, op één plek. En jij hoeft alleen maar te beslissen waar je reserveert.
Ontdek pareltjes rondom Los Angeles
Van bekroonde restaurants tot de trendy nieuwe hotspots, je tafel staat klaar in 26 toplocaties door de hele stad.
Bavel
Uit het Midden-Oosten•CentrumBavel, een groot en licht restaurant met veel groen en verbluffende Midden-Oosterse gerechten van Ori en Genevieve Menashe van Bestia, is een oase in het hart van het Arts District. Neem als voorgerecht de gegrilde huisgemaakte pitas, met hummus met nduja van eend of met baba ganoush van aubergine en bietjes. Ga vervolgens voor de tajines met runderwang. Gegarandeerd genieten.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Saffy's
Uit het Midden-Oosten•East HollywoodVan de drie restaurants van Ori en Genevieve Menashe is Saffy's het gemoedelijkst, maar het blijft toch scherp gericht op techniek. Geniet van deelbare gerechten zoals houtgestookte shoarma van lams- en rundvlees, spiesjes van gegrilde kreeftenstaart en 18 uur gekruide short rib. En dit alles in een prachtige eetzaal die een eerbetoon is aan het Marokko uit het midden van de vorige eeuw. Speelse cocktails en een mediterraan georiënteerde wijnkaart dragen bij aan de altijd levendige sfeer.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2023
MICHELIN Bib Gourmand
2022
Bestia
Italiaans•CentrumHet veelgeprezen Californisch-Italiaanse restaurant van Ori en Genevieve Menashe is al sinds de opening in 2012 volgeboekt. Het heeft naam gemaakt dankzij de uitstekende cocktails, houtovenpizza's en inmiddels iconische gerechten als langzaam geroosterde lamsnek. Het enorme, industrieel-chique restaurant is gevestigd in een voormalig pakhuis en luidde een nieuw culinair tijdperk in het Arts District in. Het voelt nog net zo levendig en energiek als tien jaar geleden.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Osteria Mozza
Italiaans•HollywoodDit Michelinsterrenrestaurant van de legendarische, James Beard Award-winnende chef-kok en eigenaar Nancy Silverton is de voor de hand liggende keuze voor speciale gelegenheden. De verfijnde Italiaanse gerechten zoals gegrilde octopus, krokante eendenconfit en huisgemaakte pasta, plus een indrukwekkende wijnkaart met Europese wijnen, garaandeert een uitstekende maaltijd. Details zoals de mozzarellabar, waar Silverton zelf misschien je eten serveert, zorgen voor een toegankelijke sfeer.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN Green
2024
MICHELIN 1 Star
2023
Republique
Frans•HollywoodDe prijswinnende gebakjes en de Franse brasserie-gerechten van chef-koks Walter en Margarita Manzke zijn tien jaar na de opening van dit restaurant in Mid-City nog steeds ongekend populair. Bovendien is het indrukwekkende interieur ook een goede reden voor een bezoek: Charlie Chaplin en architect Roy Seldon Price bouwden deze ruimte in 1928. Je kunt nog steeds het originele metselwerk, de tegels en het smeedijzer zien, net zoals de elegante bogen en groen-witte tegelvloer.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Redbird - Los Angeles
Modern Amerikaans•CentrumGeniet in deze prachtige eetgelegenheid van een elegante, New American keuken met invloeden uit Los Angeles. Het restaurant is gevestigd in een voormalige kathedraal in het centrum van LA. Het modern-klassieke interieur met hoog plafond is indrukwekkend. En de gerechten van de befaamde chef-kok Neal Fraser, zoals gegrilde hamachi-hals met ancho-chili en Californische zeebaars met lentegazpacho, maken dit restaurant nog specialer.
Volledige beschikbaarheid weergevenLoreto
Mexicaans•Atwater VillageAguachiles en ceviches zijn in Loreto slechts een paar voorbeelden van heerlijkheden uit de zee. Dit ruime indoor- en outdoorrestaurant voert je rechtstreeks naar de Mexicaanse kust. Ontdek het menu met de smaken van het Californische schiereiland. Denk aan tostadas met sint-jakobsschelp en wasabi aioli en branzino geserveerd met zwarte bonen, rijst, avocado, habanero-uien en mini-quesadillas. Proost op alles met een Oyster Martini.
Volledige beschikbaarheid weergevenGwen
Modern Amerikaans•HollywoodGwen, deels slagerij, deels steakhouse, is de creatie van Curtis Stone en zijn broer Luke Stone. Deze Michelinsterren-experience viert alles wat met vlees te maken heeft: de imposante eetzaal wordt omringd door glazen droogkamers en een centrale vuurplaats. Je geniet hier van huisgemaakte vleeswaren, pasta met bacon Bolognese en indrukwekkende steaks zoals een 30 dagen oude Creekstone Farm ribeye.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
Dunsmoor
Amerikaans•Eagle RockWeinig chef-koks kunnen zo goed met een houtoven werken als Brian Dunsmoor. Hij ontwikkelde zijn vaardigheden bij het toprestaurant Hatchet Hall voordat hij in 2022 zijn gelijknamige restaurant opende. Dit restaurant met de lange tafels en flikkerende kaarsen is een ideale plek voor een date. Geniet hier van heerlijke gerechten zoals houtgeroosterde oesters en varkenskoteletten met een knapperige korst van paddenstoelen. Het maïsbrood, royaal besmeerd met ambachtelijke boter, smaakt hemels.
Volledige beschikbaarheid weergevenHere's Looking At You
Modern Amerikaans•KoreatownSinds de opening in 2016 is het restaurant van Lien Ta the place to be in de buurt, een veelgeprezen en favoriete ontmoetingsplek voor Angelenos. HLAY, zoals de locals het noemen, serveert creatieve, Aziatisch getinte gerechtjes geïnspireerd op Californië zoals uni panna cotta en pittige Caesarsalade met sesamkruimels. Dit alles in combinatie met een uitstekende cocktailkaart en een levendige sfeer, waardoor de avonden hier altijd weer een feestje zijn.
Volledige beschikbaarheid weergevenchi SPACCA
Italiaans•HollywoodDeze luxe Toscaanse steakhouse is een aanrader voor iedereen die zich geen feestelijk etentje kan voorstellen zonder vlees, véél vlees. Chi Spacca is onderdeel van het Mozza-imperium van chef-kok Nancy Silverton en serveert hoofdgerechten die zijn geïnspireerd op de slagerij, zoals een 50-ounce bistecca Fiorentina en een tomahawk-varkenskotelet. De bijgerechten op het menu zijn net zo indrukwekkend, en hetzelfde geldt voor de uitgebreide Italiaanse wijnkaart. Voeg daar een interieur met kaarslicht aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een geweldige avond uit.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Providence
Zeevruchten•HollywoodProvidence is het restaurant waar zeevruchtenliefhebbers en andere restaurantbezoekers van dromen: James Beard Award-winnende chef Michael Cimarusti gaat voor duurzaamheid in zijn tweesterren- MICHELIN-degustatiemenu's, met gerechten zoals Santa Barbara-garnalen, Golden Kaluga-kaviaar en Columbia River-zalm. Verwacht uitstekende wijnarrangementen, witte tafelkleden en een uitzonderlijke service die niet stijf aanvoelt - precies zoals fine dining in LA hoort te zijn.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2024
MICHELIN Green
2024
MICHELIN 2 Stars
2023
Petit Trois L'Original
Frans•HollywoodDe veelgeprezen chef-kok Ludo Lefebvre maakt nog steeds de beste Franse gerechten van de stad in zijn bekroonde, kleine bistro in Hollywood, die sinds 2014 open is. Ga aan de gezellige marmeren bar zitten om Lefebvre's eenvoudige maar meesterlijk bereide gerechten te proeven. Denk aan steak tartare, slakken in boter en de perfect bereide omelet.
Volledige beschikbaarheid weergevenAngelini Osteria - Beverly Blvd
Italiaans•Beverly / Fairfax / La Brea / Third St.Meer dan twee decennia na de opening is de altijd drukke Italiaanse klassieker van Gino en Elizabeth Angelini nog steeds de plek voor traditionele gerechten. Je weet het meteen na een hap van de zeer aanbevolen lasagna verde, met lagen spinaziepasta en ragu van rund- en kalfsvlees. De regio Emilia-Romagna, waar Gino vandaan komt, staat centraal. En de trouwe, vaste gasten en de talrijke prijzen uit Italië laten zien dat de Angelinis weten hoe ze een ode moeten brengen.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Kato
Modern Aziatisch•CentrumKato in Downtown lijkt elke prijs ter wereld gewonnen te hebben, waaronder de eerste plaats op de 101 beste restaurants van de Los Angeles Times en een “One to Watch”-onderscheiding van de World's 50 Best. De reden voor al deze lofbetuigingen: de op Taiwan geïnspireerde degustatiemenu's van chef-kok Jon Yao, een uitstekende wijnselectie uit de beste regio's ter wereld en een van de meest inventieve, alcoholvrije drankenconcepten van de stad. Kato is in de stad dan ook een van de populairste restaurants.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
Shibumi
Japans•CentrumChef David Schlosser volgde zijn opleiding bij sushi-meester Masa Takayama, voordat hij zelf zijn restaurant met veertig zitplaatsen opende. Dit Michelinsterren-restaurant viert de Kappo-keuken. Dat betekent dat er altijd iets rauws, gestoomd, gekookt, gebakken en gegrild op de buitengewone (en sushi-vrije) omakase-menu's staat. Gerechten als anagopalin- tempura en gegrilde bamboescheuten gewikkeld in kuit maken dit een van de spannendste Japanse restaurants in de stad.
Volledige beschikbaarheid weergevenStella West Hollywood
Italiaans•West HollywoodRestaurateur Janet Zuccarini en chef-kok Rob Gentile uit Toronto bundelden hun krachten om Stella te creëren, een prachtig restaurant met design geïnspireerd op het Italië uit de jaren vijftig. Het menu draait om Italiaanse luxe, van prachtig opgemaakte crudo's en zijdezachte handgemaakte pasta tot verse Romeinse pizza's met truffel en vlees van de houtovengrill. Geniet hier van exclusieve gerechten, zoals zee-egel boter en gerookte forelkaviaar.
Volledige beschikbaarheid weergevenAOC - 3rd Street
Californisch•Beverly / Fairfax / La Brea / Third St.AOC is niet alleen een klassieker vanwege de California-Franse gerechten van James Beard Award-winnende chef Suzanne Goin; het heeft ook een van de mooiste patio's in de stad. Met een openhaard, klimop die langs de zijkant van het restaurant omhoog kruipt en prachtige bomen, straalt het pure romantiek uit. Het is de ideale plek om te genieten van met Parmezaanse kaas gevulde dadels omhuld met bacon, schelpen in sherry met groene knoflook en een glas wijn van de uitgebreide wijnkaart van mede-eigenaar Caroline Styne.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Vespertine
Californisch•Culver CityVespertine is gevestigd in een prachtig architectonisch gebouw in Culver City. Dit is meer dan een restaurant, het is een ervaring voor alle zintuigen. Het perfect uitgedachte 16-gangenmenu, dat de gasten door verschillende verdiepingen van het gebouw voert, combineert muziek, beeldhouwkunst en geur. Het conceptuele menu van chef-kok Jordan Kahn, bekroond met twee MICHELIN-sterren, is een eerbetoon aan de vier regio's van Californië met uiteenlopende, in het wild verzamelde en duurzame ingrediënten.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2024
MICHELIN Green
2024
Gjelina
Amerikaans•VeniceGjelina in Venetië bestaat sinds 2008 en serveert nog steeds een aantal van de beste seizoensgebonden groentegerechten in de stad. En dan hebben we de uitstekende dunne, geblakerde houtovenpizza's nog niet genoemd die je op iedere tafel zult zien. Bemachtig een tafeltje bij het raam om de wereld aan Abbot Kinney voorbij te zien gaan. Nip ondertussen van een glas Albariño en geniet van gerechten als gegrilde oesterzwammen met dragonboter of op kolen geroosterde spitskool met bagna cauda.
Volledige beschikbaarheid weergevenPetit Trois Le Valley
Frans•Sherman OaksHet originele Petit Trois is klein, zoals de naam al aangeeft. Maar het tweede restaurant van Ludo Lefebvre in Sherman Oaks is de grotere versie, met hoge plafonds, gouden accenten en comfortabele mintgroene zitbanken. Je kunt nog steeds alle favorieten bestellen, zoals steak frites en de beroemde Le Big Mec burger. Aanrader: reserveer een stoel aan de chef's counter om alle actie in de keuken te kunnen zien.
Volledige beschikbaarheid weergevenHeritage
Californisch•Long BeachDit Michelinsterren-degustatiemenu wordt onder andere geroemd, omdat de ingrediënten afkomstig zijn van de eigen boerderij van Heritage, verderop in de straat. Op seizoensgebonden meergangenmenu staan fruit en groenten die de eigenaren, broer en zus Phillip en Lauren Pretty, twee keer per week van de boerderij halen. Daarnaast komen het vlees en de zeevruchten uit Californië, waaronder vis uit de wateren van Long Beach zelf. Je proeft het allemaal in de spectaculaire gerechten zoals dungeness krabtoast met avocado-crème en sous-vide bieten.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Green
2024
MICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
The Rose Venice
Amerikaans•VeniceDeze buurtfavoriet is multifuntioneel en is een markt, bakkerij, koffiebar en cocktailbar tegelijk, met moderne Californische gerechten van chef-kok Ray Garcia. Bestel voor je lunch een latte en een van de heerlijke sandwiches, zoals brisket op ciabatta. Of kom 's avonds terug voor een ontspannen diner op het charmante terras en geniet van gestoofde konijn-pappardelle en een Manhattan. De inwoners van Venice weten dat The Rose altijd een aanrader is.
Volledige beschikbaarheid weergevenpasjoli
Frans•Santa MonicaToen Pasjoli in 2019 werd geopend, luidde het een nieuw tijdperk van fine dining in op de bruisende Main Street van Santa Monica. James Beard Award-winnende chef Dave Beran is een meester in de Franse keuken met grote aandacht voor detail. Hij geeft een moderne touch aan aan traditionele gerechten, zoals dry-aged steak tartaar met Oost-Indische kers pesto en een heerlijk geperste eend voor twee. In de elegante eetzaal met prachtige bogen wordt ieder etentje een bijzondere gelegenheid.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Citrin
Modern Amerikaans•Santa MonicaCitrin, een project van chef-kok Josiah Citrin, heeft een Michelinster en is in hetzelfde gebouw in Santa Monica als zijn fine-diningrestaurant Mélisse. Proef enkele van zijn inmiddels kenmerkende gerechten, zoals kreeft Bolognese en “dirty” roast chicken, in een levendige, eigentijdse omgeving met een bruisende bar. Ga naar het populaire Glass-Off happy hour om verschillende gerechten en wijnen te proeven tegen aantrekkelijke prijzen.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
Melisse
Californisch•Santa MonicaMélisse van chef-kok Josiah Citrin heeft twee MICHELIN-sterren en serveert sinds 1999 exclusieve degustatiemenu's van 18 gangen. Citrin en chef Ken Takayama werken met de beste boeren en producenten. Dus reken op exclusieve ingrediënten, zoals Santa Barbara uni, A5 Wagyu en Royal Osetra kaviaar. En dat allemaal geserveerd in een moderne ruimte met 14 zitplaatsen die aanvoelt als een luxe huiskamer.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2024
MICHELIN 2 Stars
2023