OpenTable-pareltjes
Al de populairste restaurants van de stad, op één plek. En jij hoeft alleen maar te beslissen waar je reserveert.
Ontdek pareltjes rondom New York City
Van bekroonde restaurants tot de trendy nieuwe hotspots, je tafel staat klaar in 29 toplocaties door de hele stad.
Soothr
Thais•East VillageNoodles zijn de ster in dit Thaise pareltje in East Village. Het restaurant kreeg na de opening in 2020 lovende kritieken van Eater en de New York Times. De noodles zijn terug te vinden in veel regionale gerechten, waaronder de pittige ba mii pu (droge krabnoedels) en kip khao soi. Combineer de gerechten met exclusieve cocktails, zoals Pay-Thai met tequila en tamarindestroop. En geniet ondertussen van de sfeer in het neonverlichte interieur dat aanvoelt als een streetfoodmarkt in Bangkok.
Volledige beschikbaarheid weergevenBabbo Ristorante
Italiaans•Greenwich VillageBij deze legendarische zaak van Joe Bastianich weet je zeker dat je geweldig Italiaans eten kunt verwachten, want het restaurant bestaat al sinds 1998. Babbo zette ooit de toon voor Italiaanse restaurants met verfijnde, hedendaagse gerechten. En in dit Greenwich Village-herenhuis kun je, naast muziek van Led Zeppelin en Blondie, nog steeds toonaangevende gerechten verwachten. Warme lamstong bijvoorbeeld en kalfszwezerik met citrus.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2023
MICHELIN Plate
2022
MICHELIN Plate
2021
Scarr's Pizza
Pizzeria•ChinatownWeinig plekken kunnen tippen aan de New York-stijl pizza's van de getalenteerde pizzaiolo Scarr Pimentel bij deze pionier op de Lower East Side. Het pizzadeeg is gemaakt van bloem die Pimentel zelf maalt. Er staan dan ook iedere dag lange rijen, maar als je een reservering hebt kun je zo naar binnen. Bestel je pizza's met toppings zoals cremini-paddenstoelen, gezouten ansjovis en pikante honing, voor een maaltijd die werd aangeprezen door The New Yorker, Eater, The New York Times en meer.
Volledige beschikbaarheid weergevenl'abeille
Frans•TriBeCaMitsunobu Nagae, ooit leerling van Joël Robuchon, combineert zijn Japanse afkomst met de Franse keuken in deze met een Michelinster bekroonde parel in Tribeca. Op de kaart van het seizoensgebonden degustatiemenu vind je gerechten zoals foie gras crème brûlée geserveerd in citrus en Japanse botervis gemarineerd in miso met baby-artisjok. Of ga voor de à-la-carte-opties aan de bar. Het elegante interieur, met fluwelen stoelen en zitbankjes en een accentmuur van marmer, straalt de essentie van Tribeca uit en maakt de ervaring compleet.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
The Musket Room
Amerikaans•NoLitaBezoek dit Michelinpareltje in Nolita voor het kosmopolitische degustatiemenu van Mary Attea en Camari Mick. Beide chefs werden door Food & Wine uitgeroepen tot Best New Chefs. Je geniet hier op een ongedwongen manier van verfijnde patisserie en exclusieve gerechten zoals jamón Ibérico en gerookte mosselen. Weinig fine-dining restaurants in New York weten de balans tussen casual en formeel zo moeiteloos te vinden.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Casa Mono
Spaans•Union SquareEr zijn maar weinig plekken waar je zo goed Spaans kunt eten als in dit gezellige restaurant in Gramercy. Hier worden al sinds 2003 de beste tapas van de stad geserveerd. Sterrenkok Andy Nusser maakt het eten waarmee hij in Spanje is opgegroeid. Dankzij gerechten als knoflookschelpen, verfijnd beenmerg en romig roerei met uni kreeg het restaurant Michelinster en een felbegeerde driesterrenrecensie van The New York Times.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Wildair
Wijnbar•Lower East SideFabián von Hauske-Valtierra en Jeremiah Stone brachten het Parijse neo-bistrofenomeen naar de Lower East Side in deze trendy New American-plek. Hier geniet je volop van inventieve gerechtjes, zoals gebakken olijven met worst en mornay-saus, maar ook van de beste steaks van de stad, geweldige desserts en exclusieve, natuurlijke wijnen.
Volledige beschikbaarheid weergevenSushi Ichimura
Sushi•TriBeCaDe legendarische sushichef Eiji Ichimura leidt deze intieme, met Michelinster bekroonde eetgelegenheid in Tribeca. Het restaurant heeft tien zitplaatsen. Neem plaats aan de strakke houten bar en laat je betoveren door de seizoensgebonden omakase in Edomae-stijl. De omakase kan uit twintig gangen bestaan, met gerechten als mochi-rijstcracker gevuld met uni en kaviaar, en gerijpte nigiri en temaki. De gerechten worden geserveerd op prachtige borden van de gerenommeerde Japanse keramist Shiro Tsujimura, waardoor een diner hier nog specialer wordt.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
Demo
Europees•West VillageWanneer voormalige personeel van het creatieve Wildair een restaurant opent, dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt. Deze levendige plek in West Village werd door Eater de spannendste, nieuwe wijnbar in Manhattan genoemd. Ga overdag voor de koffie en het gebak, en kom 's avonds terug voor een aperitivo en gerechten met invloeden uit de Franse, Spaanse en Italiaanse keuken, zoals dun gesneden rundertong. Het interieur met de glanzende rode tafels van marmer en espressokleurige banken maakt de ervaring compleet.
Volledige beschikbaarheid weergevenRaf's
Café•NoHoDit zusterrestaurant van het met een Michelinster bekroonde The Musket Room is overdag een Italiaanse en Franse bakkerij en 's avonds een chique restaurant. Probeer 's ochtends de creaties van banketbakker Camari Mick, zoals de amandelcroissant met gekonfijte sinaasappel. En kom 's avonds terug voor de stevige gerechten van chef Mary Attea, bereid in een houtgestookte oven.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2023
Craft
Amerikaans•Gramercy ParkDe kookstijl van celebrity chef Tom Colicchio vormt de basis voor dit Flatiron-restaurant: de Amerikaanse fijne keuken, geïnspireerd door vondsten van de boerenmarkt. Ga lekker bij een van de hoge ramen zitten met uitzicht op East 19th Street. En geniet hier van een salade van heirloomtomaten en maitake-paddenstoelen met een voortreffelijke fles wijn. Je zult meteen begrijpen waarom dit restaurant een James Beard Award en een recensie met drie sterren in de New York Times heeft verdiend.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2023
MICHELIN Plate
2022
MICHELIN Plate
2021
Koloman
Frans•NoMadModerne, Parijse gerechten en Weense tradities komen samen op deze NoMad-locatie, die door Esquire en The New York Times werd uitgeroepen tot een van de beste nieuwe restaurants van 2022. Chef Markus Glocker laat zich inspireren door zijn jeugd in Oostenrijk en zijn Franse opleiding om indrukwekkende gerechten te creëren zoals zalm en croûte en schnitzel met vossenbessen. Het interieur ademt de sfeer van een Europees café uit het begin van de 20e eeuw, met glas en messing verlichting, bankzitjes en een dromerige bar met een grote, verlichte klok.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2023
MICHELIN Plate
2022
Hav & Mar
Zeevruchten•ChelseaCelebrity chef Marcus Samuelsson combineert zijn Zweedse opvoeding met zijn Ethiopische afkomst. Hij biedt New Yorkers innovatieve en unieke fusiongerechten waarin zeevruchten centraal staan. De twee keukens versmelten prachtig in gerechten zoals berbere-gemarineerde zalm, geserveerd met appelwater en avocado. Deze hotspot in Chelsea kreeg dan ook twee sterren van de NY Times. De gerechten worden geserveerd in een levendige ruimte, met sculpturen van de beroemde kunstenaar en restaurantpartner Derrick Adams aan de muur.
Volledige beschikbaarheid weergevenJAMES BEARD Semifinalist
2023
MICHELIN Plate
2023
Le B.
Europees•West VillageDe beroemde chef-kok Angie Mar pakt uit met nostalgische gerechten met Franse invloeden uit de jaren '80 en '90, zoals oesters mornay en crêpes suzette, in dit strakke restaurant in de West Village. Ontdek de energie van The Beatrice Inn en de finesse van Les Trois Chevaux, een onverslaanbare combinatie.
Volledige beschikbaarheid weergevenStrange Delight
Oesterbar•Fort GreeneNog voordat The New Yorker de Strange Delight aanprees, maakte deze ode aan de beroemde oesterhuizen en cocktails van New Orleans al indruk. Begin met een glas romige Ramos Gin Fizz en ga vervolgens voor de gegrilde oesters met gerookte knoflookboter. Je krijgt hier echt het gevoel alsof je in een authentieke oesterbar in New Orleans bent. Dit restaurant wordt zeker weten je favoriete plek om te eten, voor of na een voorstelling in BAM.
Volledige beschikbaarheid weergevenGjelina - New York
Lokaal geproduceerd•East VillageVolledige beschikbaarheid weergevenASKA
Scandinavisch•WilliamsburgHet legendarische Scandinavische restaurant van Fredrik Berselius heeft bijna alle denkbare onderscheidingen: twee MICHELIN-sterren,drie sterren van de New York Timesen vier sterren van Eater. Maar dit restaurant leunt niet rustig achterover. Het Williamsburg-degustatiemenu presenteert de beste gerechten van New York en Northeast met een grensverleggende Scandinavische invalshoek.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2023
MICHELIN 2 Stars
2022
MICHELIN 2 Stars
2021
odo
Japans•Flatiron DistrictTwee Michelinsterren en een driesterrenrecensie in de New York Times: weinig kaiseki-gerechten kunnen tippen aan die van dit charmante restaurant, verborgen in de Flatiron District. De beroemde chef Hiroki Odo, bekend van Kajitsu, serveert seizoensgebonden Japanse gerechten. Op de kaart vind je gerechten zoals paling die eerst wordt gestoomd, vervolgens gegrild op houtskool, en tenslotte besprenkeld met een soyasaus op basis van sansho-peper. Zet de avond voort in Odo's aangrenzende speakeasy lounge met voortreffelijke cocktails geïnspireerd op Japan.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Café Mars
Modern Italiaans•Park SlopeEr is creatief, en dan is er dit Italiaanse restaurant in Gowanus. Een speciale MICHELIN-onderscheiding voor uitmuntende service is al reden genoeg voor een bezoek. Maar de gerechten zoals gel-olijven en fluke crudo in gerijpte Parmezaan hebben social media doen ontploffen en New York een nieuwe, bijzondere kijk op de Italiaanse keuken gegeven.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2023
Kochi
Koreaans•Hell's KitchenLe Bernardin- en Per Se-alumnus Sungchul Shim verrassen bezoekers met een Koreaans degustatiemenu van negen gangen waarbij je gegrilde spiesjes met je handen eet. Je allerlei fantasierijke gerechten verwachten in dit met een MICHELIN-ster bekroonde, elegante restaurant van Hell's Kitchen. Proef bijvoorbeeld de kroketten in bietensoep.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Tempura Matsui
Japans•Midtown EastZoek je de authentieke sfeer van een gezellig Japans huis, compleet met schuin houten dak en papieren schermen voor de ramen? Dan is deze parel in Midtown, bekroond met Michelinster, dé plek. Geniet van een subliem degustatiemenu waarin tempura de hoofdrol speelt. Denk aan gerechten met licht gefrituurde garnalen, afgewisseld met uitstekende sashimi en een indrukwekkende selectie sake. Bemachtig een plekje aan de bar bij de keuken voor een onvergetelijke avond dicht bij alle actie.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Mari
Modern Koreaans•Hell's KitchenDit handroll-restaurant van het met een MICHELIN-ster bekroonde Kochi-team biedt je een van de opwindendste omakase-belevingen van de stad. Hapjes van gegrilde forel, koningskrab en eendenborst zijn zo goed dat ook dit restaurant in Midtown zijn eigen MICHELIN-ster heeft.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Noz 17
Sushi•ChelseaDit zusterrestaurant van Sushi Noz heeft een Michelinster en biedt plaats aan slechts zeven gasten, voor een intieme, exclusieve omakase-ervaring. Chef-kok Junichi Matsuzaki leidt je door een degustatiemenu van 25 gangen in Edomae-stijl. Het menu verandert dagelijks en bevat seizoensgebonden ingrediënten uit Tokio. Zo kun je gerechten tegenkomen als lotuswortel-dumplings of gefermenteerde zee-egel. Een onvergetelijke ervaring is hier hoe dan ook gegarandeerd.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Sushi Noz
Sushi•Upper East SideDeze serene plek met twee Michelinsterren wordt geleid door de veelgeprezen chef Nozomu Abe en is misschien wel een van de beste sushirestaurants in de stad. Neem plaats aan een van de twee knusse, houten bars voor een seizoensgebonden degustatiemenu in Edomae-stijl. Het menu kan uit wel 20 gangen bestaan en bevat gerechten zoals gegrilde zeebaars met blauwe zeewiersaus. De met cederhout beklede wanden en de gerechten die op antiek Japans keramiek worden geserveerd dragen bij aan een unieke ervaring.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Caviar Russe
Modern Frans•Midtown EastPerfect voor superspeciale gelegenheden: het super de luxe menu van deze hotspot in Midtown, waarin kaviaar uiteraard de hoofdrol speelt, is onovertroffen. Kies uit drie Michelsterren-degustatiemenu's waarin de tongstrelende gerechten van chef-kok Edgar Panchernikov, zoals Japanse makreel, witte asperges en oesters, worden gegarneerd met kaviaar. De fluwelen zitjes, de ramen van vloer tot plafond en de prachtige kroonluchters versterken het speciale gevoel dat je krijgt als je hier gaat eten.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Tsukimi
Japans•East VillageSnagging a seat at this serene MICHELIN-Starred kaiseki in the East Village means you can look forward to one of the most intimate dinners in town. At just 12 seats at two counters facing each other, you'll be treated to dish after dish of seasonal Japanese cooking. You might find pink conger fish with rhubarb jam and shiso flowers or tempura Japanese beltfish, and no matter what, you should ask about the sake selection to make it an extra-memorable evening.
Volledige beschikbaarheid weergevenLe Jardinier - New York
Frans•Midtown EastAlain Verzeroli, leerling van Joël Robuchon, is op zijn best in dit lichte, met planten gedecoreerde restaurant in Midtown dat seizoensgebonden producten serveert. Gerechten zoals heilbot met morilles en een veloute van witte asperges zijn niet pretentieus, maar wel de moeite waard om voor om te rijden, wat de MICHELIN-ster nog eens bevestigt.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
MICHELIN 1 Star
2021
Aquavit
Scandinavisch•Midtown EastEen decennialange toewijding aan Scandinavische haute cuisine leverde dit bekende etablissement in Midtown twee Michelinsterren en een driesterrenbeoordeling van de New York Times op. Het minimalistische interieur met golvende houten plafonds gaat goed samen met de gerechten die op prachtig aardewerk worden geserveerd. Ontspan en geniet van de degustatiemenu's van chef-kok Emma Bengtsson, vol creatieve variaties op Scandinavische klassiekers. Denk aan malse kabeljauw en asperges in een romige Noorse Sandefjord-saus.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 2 Stars
2023
MICHELIN 2 Stars
2022
MICHELIN 2 Stars
2021
Win Son
Taiwanese•WilliamsburgDit juweeltje in East Williamsburg is een typisch buurtrestaurant. Bijna tien jaar na de opening is het nog steeds een van de opwindendste Taiwanees-Amerikaanse restaurants van de stad. Gerechten zoals varkensgehakt en rijst lou rou fan en de Nutritious Sandwich met garnalen en mortadella ontbreken nooit, maar daarnaast zijn er nog meer opties.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2023
MICHELIN Bib Gourmand
2022