OpenTable-pareltjes
Al de populairste restaurants van de stad, op één plek. En jij hoeft alleen maar te beslissen waar je reserveert.
Nostrana
Italiaans•SE PortlandAl sinds 2005 serveert chef Cathy Whims, die meerdere keren voor de James Beard Award werd genomineerd, in haar vlaggenschiprestaurant een van de beste Italiaanse gerechten van de stad. Geniet van houtovenpizza's met dunne korst, een Florentijnse ribeye van 2,5 pond en van seizoensgebonden pasta's en hoofdgerechten. De lodge-achtige ruimte met hoge plafonds en feestelijke lantaarns maakt de ervaring compleet. Proost met een feestelijke cocktail: Thrillist noemde Nostrana "de Negroni-hoofdstad van Portland".
Volledige beschikbaarheid weergevenKachka
Oost-Europees•SE PortlandBij de opening in 2014 lanceerde dit baanbrekende restaurant de renaissance van de Oost-Europese keuken in het land. Het ontving lovende kritieken van onder andere Bon Appétit, Eater, GQ. Een decennium later is deze ode van Bonnie en Israel Morales aan hun roots nog steeds een hotspot, vanwege de beroemde vodka met mierikswortel en de zakuski (snacks) zoals kaviaar, roe en konijn bereid in een aardewerken pot. De duplexruimte is versierd met kleurrijke posters en tafelkleden uit Wit-Rusland, een uitnodigende plek waar je wilt blijven terugkomen.
Volledige beschikbaarheid weergevenMediterranean Exploration Company
Mediterraan•NW PortlandIn dit restaurant van horeca-gigant Sesame Collective spelen Mediterrane en Midden-Oosterse smaken de hoofdrol . Het menu is hier bedoeld om te delen. Bestel vooraf de knapperige lams-hummus met luchtige pita. En geniet hierna van gerechten zoals garnalen met chermoula, bereid op een open vuur in de elegante, industriële ruimte. De speelse cocktails, zoals een Turkse koffie martini, dragen bij aan de altijd feestelijke sfeer.
Volledige beschikbaarheid weergevenL'Orange
Mediterraan•SE PortlandL'Orange is een van de 50 favoriete restaurants van 2024, volgens de New York Times. De verfijnde, mediterrane gerechtjes van dit restaurant zijn geïnspireerd op de Pacific Northwest, de wijnkaart is voortreffelijk en er hangt een huiselijke, gezellige sfeer. Het restaurant veroverde dan ook snel de harten van lokale recensenten en gasten. Ze komen hier massaal naar toe voor gerechten als geroosterde knoflooksoep met druiven of gepocheerde en gegrilde bloemkool met gekruide granola. De gerechten gaan uiteraard uitstekend samen met de uitgebreide wijnselectie van eigenaar Jeff Vejr.
Volledige beschikbaarheid weergevenCanard - Burnside
Modern Amerikaans•NE PortlandIn het relaxte buurrestaurant van Le Pigeon gaat chef Gabriel Rucker, winnaar van meerdere prijzen waaronder James Beard en Star Chefs, voor de sfeer van een Franse bistro. Geniet van speelse favorieten, zoals foie gras dumplings en pannenkoeken met eendenei. Deze gerechten leverden het restaurant lovende kritieken op van Eater, Portland Monthly en Wine Spectator. Eet aan de marmeren chef’s counter om vanaf de eerste rij alle actie te kunnen zien. Of geniet op het schaduwrijke terras van een glas wijn van de uitstekende Franse wijnkaart.
Volledige beschikbaarheid weergevenOma's Hideaway
Indonesisch/Maleisisch•SE PortlandEen eetzaal in discostijl, speels zeebehang en vintage lampen uit de jaren 70...Oma’s Hideaway van het befaamde Gado Gado-team is een maximalistische beleving. Het opvallende Zuidoost-Aziatische menu is een ode aan de grootmoeder van chef Thomas Pisha-Duffly die werd genomineerd voor een James Beard Award en aan het lokale streetfood. Begin met fruitige huisgemaakte gelshots met mango boba en ga hierna voor toppers zoals wonton mee (gele noedels met buikspek) en frietjes van gezouten eidooier met curry.
Volledige beschikbaarheid weergevenLe Pigeon
Modern Amerikaans•SE PortlandToen Le Pigeon in 2006 opende, zette het Portland op de culinaire kaart. De beste plek in de knusse eetzaal met bakstenen muren is aan de chef’s counter. Hier geniet je op de eerste rij van de schitterende Franse gerechten van Gabriel Rucker, die meerdere James Beard Awards op zijn naam heeft staan. Sluit de avond af met speelse desserts, zoals foie gras-soesjes, of met een glas van de verrukkelijke wijnkaart die zich vooral richt op Oregon en Frankrijk.
Volledige beschikbaarheid weergevenJames Beard Award
2013
James Beard Award
2011
República
Mexicaans•Pearl DistrictRepública is een favoriet onder recensenten sinds de opening in 2020, met lovende recensies van Bon Appétit, Eater Portland en meer. In dit strakke en intieme restaurant geniet je van de ambitieuze gerechten van chef Jose Camarena, die zich laat inspireren door Mexico. Denk bijvoorbeeld aan gebakken sint-jakobsschelpen met tobiko-topping in een deeghoorn met foie gras. De persoonlijke verhalen bij de gerechten en de uitstekende drankkaart met Mexicaans tintje maken de ervaring compleet.
Volledige beschikbaarheid weergevenMagna Kusina
Filipijns•SE PortlandMagna Kusina is een van geweldigste Filipijnse restaurants in het land. Dat komt vooral door chef Carlo Lamagna, die met een James Beard Award werd genomineerd. In een bruisend interieur vol kleurrijke kunst en hangplanten, geniet je van traditionele streetfood met een moderne twist, zoals zelfgemaakte inktvisinkt-noedels met Dungeness-krab erop. De speelse cocktails, zoals een ube-geïnfuseerde grasshopper, laten zien waarom The Oregonian deze unieke plek in 2021 heeft uitgeroepen tot restaurant van het jaar.
Volledige beschikbaarheid weergevenHan Oak
Koreaans