OpenTable-pareltjes
Al de populairste restaurants van de stad, op één plek. En jij hoeft alleen maar te beslissen waar je reserveert.
Ontdek pareltjes rondom Toronto
Van bekroonde restaurants tot de trendy nieuwe hotspots, je tafel staat klaar in 40 toplocaties door de hele stad.
Amal Restaurant
Libanees•YorkvilleAmal betovert gasten met een lichte, stijlvolle inrichting geïnspireerd op traditioneel Libanees design.Dit charmante restaurant in Yorkville doet zijn mooie uitstraling eer aan met een vakkundig samengesteld Midden-Oosters menu dat alle klassiekers bevat: dipsausjes met huisgemaakte pita, mezze, goed gekruide spiesgerechten en shoarma.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Bar Isabel
Spaans•Little Italy / College St.Na tien jaar is Bar Isabel nog steeds een gewilde plek dankzij de intieme taverne-ambiance en heerlijke tapas.Makkelijk te delen hapjes, een uitstekende drankenkaart met een hoofdrol voor Spaanse wijn en sherry én een bruisende sfeer moedigen gasten aan om te blijven hangen en voortdurend nieuwe rondes met Spaanse favorieten te bestellen.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Giulietta
Italiaans•Little Portugal / Dundas WestDe charme van Giulietta ligt in de ogenschijnlijk eenvoudige gerechten en het minimalistische ontwerp, die samen een uitnodigende balans vormen tussen warmte en elegantie.De Italiaanse keuken van chef-kok Rob Rossi is subtiel en steekt met respect voor traditie de traditionele gerechten als ragu of houtovenpizza in een vernieuwend jasje.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Lee
Globaal•King WestDe nieuwe locatie voor het King West-icoon van chef-kok Susur Lee in het Waterworksgebouw weerspiegelt de balans in het menu tussen oud en nieuw met een zowel eigentijds als vintage decor.Bekende gerechten zoals Lee's legendarische cheeseburger loempia en Singaporese salade delen de menukaart met nieuwere gerechten die Lee's Frans-Aziatische kookvaardigheden laten zien.
Volledige beschikbaarheid weergevenMamakas Taverna
Grieks•Queen WestDeze rustiek-chique Ossington taverna wordt druk bezocht voor de klassieke Egeïsche gerechten bereid met lokale ingrediënten.Deelgerechten zoals knapperige spanakopita en een degelijke Griekse wijnkaart maken Mamakas vooral populair bij groepen.Een inrichting die op de markt is geïnspireerd en een levendige open keuken versterken de sfeer.
Volledige beschikbaarheid weergevenCafé Boulud
Frans•YorkvilleRenowned restaurateur Daniel Boulud’s sophisticated restaurant in the Four Seasons Hotel brings a modern, seasonal approach to the Lyonnaise cuisine of his upbringing. Terrine-based starters are a signature, while the whole roasted King Cole duck and rotisserie Voltigeur chicken lead the entrée selection. A strong list of French and local wines keeps everyone happy.
Volledige beschikbaarheid weergevenAlder
Amerikaans•King WestThe neatly stacked wood tucked beneath the entrance stairs at Alder signals the restaurant’s focus on wood-fired flavors. Dishes like grilled halloumi and short rib are inspired by Mediterranean cuisine, but it's the fire that truly shapes the menu. Helmed by chef Patrick Kriss, plates are simple yet masterful, reflecting the signature style of his celebrated Alo Group.
Volledige beschikbaarheid weergevenAlobar Yorkville
Modern Canadees•YorkvilleAs its name suggests, Alobar excels in the drinks department, offering standout cocktails and a well-curated wine list. As the laid-back sister spot to the renowned tasting menu restaurant Alo, Alobar shares the same passion for local ingredients and borderless culinary inspirations. Chef Patrick Kriss brings a relaxed take on fine dining to dishes like confit duck pappardelle and torched hamachi.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Canoe Restaurant and Bar
Modern Canadees•Financieel DistrictHet adembenemende uitzicht over de stad door de plafondhoge ramen is wat nieuwe gasten naar Canoe trekt. Maar het zijn de uitzonderlijke gerechten uit de Canadese keuken die er al bijna 30 jaar voor zorgen dat die gasten ook terugkomen.De stijlvolle, op Canada geïnspireerde inrichting en het voortreffelijke degustatiemenu maken dit een van Toronto's beste plekken voor speciale gelegenheden.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Prime Seafood Palace
Steak•Queen West"Paleis" is een treffende omschrijving voor de steak- en zeevruchtentempel van chef-kok Matty Matheson.Het interieur met lambrisering van esdoorn en messing accenten heeft een strakke Scandinavische uitstraling.Op de menukaart - geïnspireerd op een stakehouse - staan veel eersteklas steaks met luxe garnituren, plus kaviaarservice.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Bar Prima
Italiaans•Queen WestWith its arched gold leaf ceiling, royal blue accents and marble inlay floor, Bar Prima is a stunner from the moment you step inside. The restaurant menu, built on refined Italian-American dishes like spaghetti all’amatriciana and veal chop marsala, delivers equal wow factor. For drinks, the wine list steals the show, spanning from Italian classics to offbeat natural bottles.
Volledige beschikbaarheid weergevenAloette
Bistro•Entertainment DistrictThe casual sibling of acclaimed restaurant Alo, Aloette redefines comfort food with impeccable execution and high-quality ingredients. The restaurant’s rail car-inspired interior feels both plush and nostalgic, while dishes like the iceberg wedge, burger topped with Beaufort and lemon meringue pie have achieved near-legendary status in Toronto since the restaurant opened in 2017.
Volledige beschikbaarheid weergevenQuetzal
Mexicaans•Little Italy / College St.Lekkere rookachtige smaken van een houtgestookte grill en minder bekende Mexicaanse gerechten die verder gaan dan taco's en tostadas leverden Quetzal een Michelinster op.Een creatief cocktailmenu op basis van tequila en mezcal, plus een gebogen, opvallend plafond dat de sfeer van een Mexicaanse markt ademt, maken de ultracoole vibe van het restaurant compleet.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Chubby's Jamaican Kitchen
Jamaicaans•King WestEr hangt altijd een eilandsfeer in dit relaxte Jamaicaanse restaurant waar de gasten terugkomen voor de sensationele jerk chicken en stoofpot van ossenstaart, heerlijk in combinatie met een paar hibiscus mojito's. Er is een populaire patio aan de achterzijde voor de warmere maanden, maar binnen hangt dezelfde tropische vakantiesfeer, dankzij de weelderige planten.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
DaNico
Italiaans•Little Italy / College St.Housed in a former bank building, DaNico’s grand setting provides a fitting stage for its high-wattage, Michelin-starred cooking. Combining Italian cooking foundations with Asian-influenced ingredients, chef/partner Daniele Corona’s dishes surprise and delight. A tasting menu with equally alluring wine pairings is the best way to enjoy it, though à la carte is also available.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
Byblos Downtown
Mediterraan•Financieel DistrictMet zijn familiemenu en eeuwenoud decor is medialieveling Byblos zowel geschikt voor speciale gelegenheden als dagelijks etentjes.De oosterse mediterrane smaken worden op een moderne manier bereid met verrukkelijke ingrediënten zoals saffraanlikeur en dadelmelasse.
Volledige beschikbaarheid weergevenRichmond Station
Canadees•Financieel DistrictThe brainchild of Top Chef Canada winner Carl Heinrich, this two-level restaurant feels sophisticated enough for a first date yet easy-going enough to bring the whole family for dinner. The diverse menu spans the globe, from mackerel sashimi to a pasture-raised beef burger, all tied together by a dedication to seasonal ingredients and top-tier cooking.
Volledige beschikbaarheid weergevenOsteria Giulia
Italiaans•YorkvilleOsteria Giulia, de opvolger van Giulietta van chef-kok Rob Rossi en restauranthouder David Minicucci, bouwt voort op de roem van zijn broer.Rossi's interpretatie van op Ligurië geïnspireerde gerechten, zoals handgevlochten pasta met wilde inktvis, is even fris als verfijnd en heeft dezelfde ingetogen elegantie als de serene Yorkville-eetzaal van het restaurant.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Sunnys Chinese
Chinees•Chinatown / Kensington marktTucked inside Kensington Market, Sunnys is the spinoff of upscale Chinese spot MIMI. It’s casual and cute—picture pastel-pink tiles, mint-green tables, and panda-shaped chopstick holders. The noodles are laced with chiles, the soft serve comes in fun flavors, and don’t miss the Hong Kong French toast, all worthy of its Michelin Bib Gourmand status.
Volledige beschikbaarheid weergevenGrey Gardens
Modern Amerikaans•Chinatown / Kensington marktEen zorgvuldig samengesteld menu, bohemien-chique interieur en indrukwekkende wijnkaart (er is ook een geheim sakemenu) verklaren de aantrekkingskracht van Jen Agg's veelgeprezen wijnbar-restaurant. Of je hier nu komt voor een hapje en een beaujolais of voor een uitgebreide pastamaaltijd, Grey Gardens is dé plek in Toronto voor een onvergetelijke maaltijd zonder pretenties.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2022
GIA TORONTO
Vegetarisch/veganistisch•Little Portugal / Dundas WestGia drukt haar stempel op de Italiaanse keuken zonder vlees met heerlijke huisgemaakte pasta's vol seizoensgebonden ingrediënten uit Ontario, waaronder een sublieme tonnarelli tartufo met cashew-truffelbotersaus. Maar er is slechts plaats voor 35 mensen. Vooruit plannen is dus belangrijk als je de plantaardige creaties en biologische wijnen van het restaurant wilt proeven.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
MIMI Chinese
Chinees•The AnnexMake your way to the black-and-red scene inside MIMI, where the dining room glows with neon lights and velvet booths. At this upscale Chinese spot, the belt noodles run four feet long, the chicken wings get stuffed with sticky rice, and cocktails come in panda-shaped mugs. No wonder it ranks on Canada’s 100 Best Restaurants list.
Volledige beschikbaarheid weergevenDon Alfonso 1890
Modern Italiaans•HarbourfrontDon Alfonso 1890 is het toppunt van lekker eten, van de verfijnde Italiaanse gerechten tot de chique inrichting.Het restaurant heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn genuanceerde benadering van de mediterrane keuken, waaronder een Michelinster.Het degustatiemenu is zeker een ervaring die je niet wilt missen, maar de à-la-cartegerechten zoals ravioli gevuld met fazant zijn net zo verleidelijk.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
DaiLo
Aziatisch•Little Italy / College St.Van het eten tot de sfeer, DaiLo is stoer en bruisend.Chef-eigenaar Nick Liu combineert Franse kooktechnieken met zijn Chinese afkomst om speelse gerechten te creëren en zijn culinaire kunsten te laten zien.De hippe locatie trekt een levendig publiek voor avonden die beginnen met een diner in DaiLo en eindigen in Lopan, de cocktailbar boven.
Volledige beschikbaarheid weergevenAlo Restaurant
Internationaal•Entertainment DistrictAlo is a Toronto essential adept at merging French and Asian flavors on blind multi-course tasting menus that could include rack of lamb with Thai curry or Koshihikari risotto with a porcini emulsion. Add a prime heritage building location, and it’s no wonder this ambitious go-getter landed a MICHELIN star.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Scaramouche Restaurant
Frans•Midtown / UptownScaramouche is een van Toronto's meest tijdloze fine-dininglocaties.Scaramouche heeft een schitterend uitzicht op de skyline, een goed samengestelde wijnkaart en klassieke Franse gerechten waarbij duurzame ingrediënten een belangrijke rol spelen. Het is dan ook al sinds 1980 een populaire locatie voor speciale gelegenheden.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
Lucie
Frans•Financieel DistrictWhile Lucie’s service and atmosphere recall a classic era of fine dining, chef Arnaud Bloquel brings a distinctly contemporary edge to the French menu. Dishes like Hudson Valley foie gras with artichoke sorbet are not only visually striking but also rich in layered flavors. A champagne cart welcomes guests upon arrival, setting the tone for a celebratory dining experience.
Volledige beschikbaarheid weergevenBuca Yorkville
Italiaans•YorkvilleDe Yorkville-vestiging van het beroemde Italiaanse restaurant Buca heeft de kenmerkende huisgemaakte Romeinse pasta's en pizza's op het menu, maar voegt daar zeevruchten aan toe.Het elegante eetgedeelte en de open keuken van het restaurant hebben een luxe uitstraling. En de rauwe branzino— een echte aanrader, die behendig aan tafel wordt gesneden— voegt theatrale flair toe aan de hele ervaring.
Volledige beschikbaarheid weergevenConejo Negro
Latijns-Amerikaans•The AnnexAt Conejo Negro, chef Alycia Wahn’s commitment to scratch-made ingredients powers the bold flavours of her cooking. Wahn draws on Creole, Latin and Caribbean culinary traditions for dishes like macaroni pie and fried chicken with jicama and papaya slaw. Cocktails echo these cultural influences, while the lively atmosphere and Latin beats make it the kind of place where you'll want to linger.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2024
Vela
Modern Canadees•King WestVela captivates with its showstopping interior design, which includes a molded ceiling with LED lighting inspired by the Milky Way, but it’s the bold flavors that will keep you returning. Known for its standout raw bar and steak program, along with cutting-edge cocktails, Vela has earned accolades from both the MICHELIN Guide and the World’s 50 Best.
Volledige beschikbaarheid weergevenAdrak Yorkville
Indiaas•YorkvilleAdrak ambitiously explores India's diverse culinary traditions – spanning across historic time periods and the country’s vast geography – using house-blended spices and exacting cooking methods. Cocktails made with from-scratch ingredients like balsam fir syrup and the palace-inspired setting complete this immersive journey into India's rich gastronomic heritage.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Plate
2022
SARA
Globaal•King WestDit oase-achtige restaurant ligt in een Victoriaans gebouw van twee verdiepingen. Alles draait hier om ongestoord dineren, zoals je kunt zien aan de tafelkastjes voor het opbergen van je telefoon. Ga even offline om volledig te genieten van avant-gardistische en voortreffelijke, internationale gerechtjes van chef Lia Silva, zoals zalmkaviaarlatkes met ahorn-kombu, en tonijntartaar met zwarte truffel en aardappelchips.
Volledige beschikbaarheid weergevenParquet
Modern Frans•The AnnexEenvoudige Franse gerechten worden in een nieuw jasje gestoken met producten uit Toronto en wereldwijde smaken in deze elegante bistro in Harbord. Smul van cassoulet gestoofd in ramenbouillon van lokaal varkensvlees en broccolini geserveerd met salsa macha. Of installeer je aan de opvallende, marmeren bar voor een avondje oesters en champagne.
Volledige beschikbaarheid weergevenSushi Yugen - Toronto
Japans•Entertainment DistrictHidden in a Financial District office building, this Japanese gem nabbed a spot on Canada's 100 Best Restaurants list less than a year after it opened. Choose from an 18- to 20-course feast at an eight-seat counter or set menus in the dining room. Either way, you'll experience the omakase chops of chef Kyohei Igarashi, who has honed his craft at high-end sushi and kaiseki restaurants in Japan.
Volledige beschikbaarheid weergevenEnigma Yorkville
Internationaal•YorkvilleWhite-glove service and a state-of-the-art open kitchen spell luxury at this MICHELIN-starred, special-occasion gem. But it’s executive chef Quinton Bennett’s unexpected but winning combos—which have previously included silky egg custard with poached lobster or fried kale and cabbage with shaved foie gras and Parmesan dust—that place Enigma in a league of its own.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Alma Toronto
Modern Aziatisch•KoreatownAlma betekent "vriendelijk" of " verzorgend" in het Latijn, een passende beschrijving voor de huiselijke sfeer en de hartverwarmende gerechten van chef-kok Anna Chen.Gerechten zoals inktvis met curry, geïnspireerd op Chens Hakka-Chinese afkomst en Indiase opvoeding, zijn inventief genoeg voor een knipoog naar Michelin, maar tegelijkertijd ook toegankelijk genoeg om Alma de status van buurtfavoriet te geven.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN Bib Gourmand
2022
The Bar at Alo Restaurant
Internationaal•Entertainment DistrictThe world’s greatest hotel bars inspired this easygoing but elegant spot. The Bar at Alo pours fine wines and pristine, time-honored cocktails like sidecars and martinis alongside a six-course tasting menu (also available in a la carte form) inspired by its MICHELIN-starred dining room, Alo. Bonus points for caviar service.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2024
MICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
Yukashi Japanese Cuisine
Japans•Yonge en EglintonHet intieme restaurant van chef-kok Daisuke Izutsu in Mount Pleasant bedient slechts 20 gasten per avond.In dit serene sushi-heiligdom kun je zien hoe de chef met vaardige precisie een kaiseki-menu bereidt.Elk van de negen gangen wordt prachtig gepresenteerd, subtiel op smaak gebracht en is seizoensafhankelijk.
Volledige beschikbaarheid weergevenMICHELIN 1 Star
2023
MICHELIN 1 Star
2022
The Starlight
Comfortfood•StratfordWith its retro wood panelling, dim lighting, vintage knick knacks and live music nights, the Starlight nails the cozy, neighborhood bar vibe. The food menu surprises and delights with snacky, seasonal dishes like spicy beef patties with mango chutney and po boi pierogies with remoulade, while the drinks list shines with local brews, quirky wines and classic cocktails.
Volledige beschikbaarheid weergevenDown Home
Lokaal geproduceerd•Grey HighlandsThis farmhouse restaurant nestled in Grey Highlands provides an intimate backdrop for 10-course tasting menus that connect diners to the local land and community. Chefs Joel Gray and Hannah Harradin partner with farmers to craft rotating dishes that celebrate the stories behind each ingredient, from rabbit ballontine with three kinds of mushrooms to carrot cavatelli with pickled ground cherries.
Volledige beschikbaarheid weergeven